Την επιθυμία της για συμβιβασμό με τους δανειστές και παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη εκφράζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά».

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ, με τη διαφορά να είναι στο 19,4%.

Ειδικότερα:

  • Στην ερώτηση "Τι θα θέλατε; Να βρεθεί συμβιβασμός ή να μείνει ανυποχώρητος ο πρωθυπουργός;", το συντριπτικό 75% επιθυμεί συμβιβασμό σε αντίθεση με το 21% που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει πίσω.

f001.jpg

  • To 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, σε αντίθεση με το 14% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πάει σε ρήξη.f02.jpg
  • Αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 19,1% Νέα Δημοκρατία, το 5,3% Ποτάμι, το 4,3% Χρυσή Αυγή, το 4,2% ΠΑΣΟΚ και το 3,8% ΚΚΕ.

f03.jpg

  • Υπέρ της παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται το 72% των ερωτηθέντων, που πιστεύει πως η αποχώρησή του από την ηγεσία της ΝΔ, θα έχει θετικές επιπτώσεις στο κόμμα, ενώ 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της ανάληψης της αρχηγίας από νέο στέλεχος αντί ενός έμπειρου και παλαιότερου στελέχους.

f04.jpg
f06.jpg