​Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, ώστε να περάσει η συμφωνία πριν το Eurogroup του Σαββάτου, κάτι που έχουν θέσει ως προϋπόθεση και οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να εξασφαλίσει ότι θα περάσει με την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ όπως έγινε γνωστό στις 15:00 θα συνεδριάσουν από κοινού οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής που θα εξετάσουν την ελληνική πρόταση και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα πρέπει μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα να παραδώσουν το πόρισμά τους.

Σύμφωνα τέλος με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου στο ΑΠΕ, η συζήτηση στην Ολομέλεια θα πρέπει να ξεκινήσει σήμερα στις 19:00, όμως παραμένει ασαφές σύμφωνα με ποιο άρθρο θα γίνει η διαδικασία.

Ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας μάλιστα στους δημοσιογράφους στη Βουλή, τόνισε ότι όλα πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι το βράδυ, που σημαίνει ότι θα πρέπει και η Ολομέλεια απόψε να ψηφίσει την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου όμως έχει βγάλει μια διαφορετική ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με την οποία η συζήτηση στην Ολομέλεια μετατίθεται για αύριο. Αυτό μάλιστα έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στον πρωθυπουργό, αφού η κα Κωνσταντοπούλου προγραμμάτισε συνεδριάσεις επιτροπών, παρά τις ρητές οδηγίες του Μαξίμου να επισπεύσει τις διαδικασίες.