Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της συμφωνίας και ενέκρινε το κείμενο που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, σε λίγη ώρα θα σταλεί στις Βρυξέλλες η ελληνική πρόταση και συγκεκριμένα στον κ. ��τάισελμπλουμ, ο οποίος με τη σειρά του θα την στείλει στους εταίρους.

O κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι η πρόταση είναι αυτή που έχει τεθεί υπόψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο επίσης θα διατηρηθεί στην ελληνική πρόταση η έκπτωση του ΦΠΑ για τα νησιά.

«Θα περάσει» ανέφερε για την συμφωνία, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αλλά πρόσθεσε ότι «όλα είναι υπό συζήτηση», όσον αφορά τα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στη συνέχεια να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου μετείχε και ο επικεφαλής της «Αριστερής Πτέρυγας» το�� ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, o οποίος φέρεται να εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του στην προωθούμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι μια συμφωνία με τέτοια χαρακτηριστικά δεν εξασφαλίζει καμία προοπτική για τη χώρα, ωστόσο δεν θέλησε να πάρει θέση για το ποια θα είναι η στάση του όταν έρθει μια συμφωνία στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό των διεργ��σιών είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου κατέφθασε και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου