​Την ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι τα μέσα ενημέρωσης τρομοκρατούν τον κόσμο, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης επιλέγει γι' άλλη μια φορά να μιλήσει σε ξένο μέσο ενημέρωσης, την βρετανική Τelegraph και οι δηλώσεις του δεν καθησυχάζουν ακριβώς τους πολίτες.

Το δημοσίευμα τιτλοφορείται: «Ετοιμάζεται για οικονομική πολιορκία ο Γιάνης Βαρουφάκης» και φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ο οποίος λέει ότι «ευτυχώς η Ελλάδα έχει αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και αποθέματα φαρμακευτικών προϊόντων για τέσσερις μήνες».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια ειδική πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη του ΥΠΟΙΚ, συνδικάτων και τραπεζών, η οποία εργάζεται σε μια "αίθουσα πολέμου" κοντά στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, καταγράφοντας τα αποθέματα της χώρας και τις προτεραιότητες.

Σε ότι αφορά στις τράπεζες, ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ότι αντέχουμε το Σαββατοκύριακο και πιθανότατα και τη Δευτέρα.

Ακόμη, σύμφωνα με την Telegraph, επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα και σε άλλα μέρη της χώρας, επεξεργάζονται εναλλ��κτικούς τρόπους πληρωμής για να κρατηθεί «ζωντανό» το εμπόριο λόγω έλλειψης ρευστότητας.