​Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις ε��ιπτώσεις της επιλογής της κυβέρνησης για δημοψήφισμα και επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στις τράπεζες στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα στον τουρισμό, κρούει η πρώην υπουργός Τουρισμού και βουλευτής Α’ Αθηνών κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Μικρές και μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, παράλληλα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Η ελληνική περιφέρεια, που στα προηγούμενα χρόνια έζησε από τον τουρισμό ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις της κρίσης, κινδυνεύει με την απόλυτη κατάρρευση. Αν σύντομα δεν έχουμε ομαλοποίηση της κατάστασης, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ανεξέλεγκτο κύμα ακυρώσεων», τόνισε η κα Κεφαλογιάννη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πρωτοφανή ανευθυνότητα».

«Όλοι οι τουριστικοί προορισμοί, μικροί ή μεγάλοι δεν έχει σημασία, κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή. Με απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, κλείσιμο επιχειρήσεων, ερημοποίηση της περιφέρειας. Αυτά θα είναι τα αποτελέσματα των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης σε περίπτωση που η χώρα από τη Δευτέρα και μετά συνεχίσει να βρίσκεται στο δρόμο της αυτοκτονίας. Δηλαδή στην κατάρρευση των τραπεζών και τελικά στην έξοδο από το ευρώ» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, η πρώην υπουργός απεύθυνε «έκκληση ενότητας και ομοψυχίας», στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, ζητώντας «να συσπειρωθούμε όλοι μαζί γύρω από τη μόνη επιλογή που εξασφαλίζει τη γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Να επιλέξουμε το δρόμο της Ευρώπης. Να πούμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της δημιουργίας και της προκοπής».

"Δεν θα ανοίξουν την Δευτέρα οι τράπεζες"

Εν τω μεταξύ, σήμερα μιλώντας στην εκπομπή του Star, «Live U» η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι τη Δευτέρα δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες, εκτιμώντας ότι αν βγει το "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής οι ��ράπεζες ή δεν θα ανοίξουν ποτέ, ή θα ανοίξουν με ένα άλλο υποτιμημένο νόμισμα.

«Το δίλημμα που έχουμε την Κυριακή είναι αν... θέλουμε να είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από το STAR