Την ώρα που στην ουρά των ΑΤΜ και στους γκισέδες των τραπεζών στοιβάζονται συνταξιούχοι, γονείς και άνεργοι, προκειμένου να τραβήξουν από τους λογαριασμούς τους τα 60 ευρώ που τους επιτρέπεται, ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο Bloomberg δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν πήγε να τραβήξει χρήματα γιατί το θεωρούσε... απρεπές!!!

Χωρίς ίχνος ντροπής είπε πώς αυτός και η σύζυγός του είναι ίσως οι μόνοι που δεν έχουν σηκώσει χρήματα από την τράπεζα. Και λογικό εδώ που τα λέμε, γιατί ίσως είναι από τους λίγους που δεν έχουν αυτή την ανάγκη...

Ωστόσο, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν μπορεί να σηκώσει χρήματα από λογαριασμού του εξωτερικού, ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι "αυτό είναι κάτι προσωπικό"!!! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή, την ώρα που τόσα εκατομμύρια άνθρωποι αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να βρουν χρήματα στα μηχανήματα ανάληψης.

"Αν βγει το "ναι" θα παραιτηθώ"

Την ίδια ώρα άνοιξε τα χαρτιά του για το μέλλον του στην θέση του υπουργού Οικονομικών τονίζοντας πώς αν επικρατήσει το "ΝΑΙ" θα παραιτηρηθεί. Συγκεκριμένα είπε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη Δευτέρα και θα βοηθήσει τον νέο υπουργό Οικονομικών.

«Όταν πηγαίνουμε στη μάχη δεν μιλάμε ποτέ για ήττα», είπε ο κ. Βαρουφάκης και ξεκαθάρισε πλήρως τη θέση του λέγοντας:

«Προτιμώ να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω μία συμφωνία, χωρίς ελάφρυνση χρέους. Αν υπάρξει συμφωνία, τότε μέσα σε μία ώρα θα αποκατασταθεί το τραπεζικό πρόβλημα».

Μάλιστα άσκησε δριμεία κριτική για μια ακόμα φορά στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, λέγοντας ότι «προσπαθούν να επιβάλουν μια πολιτική που ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι μια αποτυχία και θέλουν να το αποδώσουν στην ελληνική κυβέρνηση».

Είπε επίσης ότι «μας κατηγορούν ότι όσα έχουν γίνει είναι δικά μας λάθη γιατί δεν θέλουν να διαπραγματευτούν μαζί μας».

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης ότι θεωρεί δεδομένο έναν ανασχηματισμό εφόσον επικρατήσει το «ΝΑΙ», εκτίμησε όμως ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Η δήλωση μάλιστα του κ. Βαρουφάκη ότι προτίθεται να παραιτηθεί αν επικρατήσει το «ΝΑΙ», προκάλεσε έκπληξη ακόμα και σε στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι δεν ήταν ενημερωμένοι για τις προθέσεις αυτές. ​