«Πάντα θα συζητάμε αλλά η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές τι θέλει» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Σόιμπλε από το Βερολίνο μετά και τη νέα επιστολή Τσίπρα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε συμφωνία πριν από τα μεσάνυχτα και τώρα «η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα με άλλους όρους».

«Δεν υπάρχουν οι βάσεις για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή» τόνισε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, το Reuters μεταδίδει πληροφορίες από αξι��ματούχο της ευρωζώνης, ο οποίος τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ δύσκολα θα αποδεχθούν τα μέτρα που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σέλινγκ: Η νέα πρόταση της Ελλάδας είναι πιο κοντά σε αυτή των θεσμών

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, από την πλευρά του, δήλωσε στο αυστριακό ραδιόφωνο ORF ότι η νέα πρόταση της Ελλάδας είναι «όπως φαίνεται πολύ κοντά στην πρόταση των θεσμών».

«Θα εξετάσουμε, αν αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε αυτά που έχουμε από κοινού συμφωνήσει» είπε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και πρέπει να υπάρξει κάποια αλληλεγγύη απέναντί της».​​

Εκνευρισμένος ο Γιούνκερ!

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο ��αν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου με τον Μάριο Μόντι.

O πρόεδρος της Κομισιόν δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα ούτε να σχολιάσει την τελευταία εξέλιξη με την επιστολή Τσίπρα.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος και σε υψηλούς τόνους, ο Γιούνκερ είπε στους δημοσιογράφους που ζήτησαν να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα πως «αν ήθελα να κάνω δηλώσεις για την Ελλάδα, θα έκανα».

Την ίδια ώρα, διπλωματική απάντηση έδωσε και ο Μάριο Μόντι ο οποίος τόνισε πως δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την Ελλάδα, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει «να γίνουν βήματα μπροστά χωρίς καθυστέρηση».