Σε νέα παρέμβαση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία απαρτιζόταν από τον Κώστα Αγοραστό, τον Απόστολο Κατσιφάρα, την Χριστίνα Καλογήρου και τον Κώστα Μπακογιάννη.

«Θέλω να σας πω ότι συμμερίζομαι απόλυτα και την αγωνία σας αλλά επιπλέον και την προσπάθεια την οποία κάνετε να αναδείξετε τις ανάγκες που έχει αυτή τη στιγμή ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε ��ρχικά ο κ. Παυλόπουλος, στη συνάντηση που έγινε στο προεδρικό μέγαρο.

«Από την πλευρά μου θέλω να τονίσω ότι η θέση μου είναι αμετακίνητη: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τεθεί εν κινδύνω η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Πολλώ μάλλον σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού. Γιατί είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού είναι βασικός πυλώνας ως προς την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων και ιδίως του ΕΣΠΑ» ανέφερε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος κατέληξε στη συνομιλία του με τους Περιφερειάρχες:

«Υπ' αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν είμαι αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια την οποία κάνετε. Και αυτό είναι αυτονόητο χρέος μ��υ απέναντι και στην Πολιτεία αλλά και στο δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης».