Το ελληνικό πρόγραμμα λήγει σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα δήλωσε η καγκελ��ριος της Γερμανίας ‘Ανγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, όταν ερωτήθηκε αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία της τελευταίας στιγμής.

Η ίδια ισχυρίσθηκε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν κάποιες βάσιμες ενδείξεις για κάτι διαφορετικό, αλλά πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι δεν θα κλείσουμε τα κανάλια επικοινωνίας μετά τα μεσάνυχτα απόψε» και ότι «η πόρτα παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο από αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Άγκελα Μέρκελ δεν επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόταση «της τελευταίας στιγμής» που φέρεται να έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

«Η τελευταία πρόταση της Κομισιόν, που εγώ γνωρίζω, είναι εκείνη της Παρασκευής, την περασμένη εβδομάδα, και περισσότερα δεν μπορώ να πω».

Αλλά και ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας σήμερα διαμήνυσε ότι «όχι σημαίνει grexit», σχετικά με το δημοψήφισμα στην ��λλάδα.

Εντύπωση προκαλεί από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η Μέρκελ εξακολουθεί να διαμηνύει ότι το «όχι» θα συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ, ο συνήθως «σκληρός» Σόιμπλε υποστηρίζει το αντίθετο.