​Την ώρα που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια Δημήτρης Βίτσας ζητά με επιστολές του στοιχεία από Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ, τρόικα και πολλούς άλλους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Βίτσας ζητά από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τα πρακτικά από τις συζητήσεις στην Κομισιόν, από τον Πρόεδρο ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τα πρακτικά από τις συζητήσεις στην ΕΚΤ, από την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τα πρακτικά από τις συζητήσεις στο ΔΝΤ και τα ονόματα των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στα σεμινάρια που έκανε το Ταμείο.

Επίσης, ο κ.Βίτσας ζητά συνάντηση προκειμένου να καταθέσουν στην Επιτροπή ο Γενικός Διευθυντής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμάχερ, ο Πρόεδρος του Euro-working Group Τόμας Βίζε��, ο οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο Πολ Τόμσεν, ο Κλάους Μαζούχ, ο Ματίας Μορς (πρώην τρόικα).

Παράλληλα, ζητά από τον Πρόεδρο του ΙΟΒΕ Τάκη Αθανασόπουλο όλα τα έγγραφα για την «υπεργολαβία που ανέλαβε προκειμένου να συντάξει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ».

Ο κ.Βίτσας ρωτά τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Γιάννη Καλλικάζαρο, πότε θα μπορέσει να καταθέσει στην Επιτροπή ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος νοσηλεύε��αι από τις 12 Ιουνίου.