​Λίγες μόλις ώρες πριν λήξει η διορία για την καταβολή της δόσης, ύψους 1,53 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη δείχνουν καταιγιστικές, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι έτοιμο σχέδιο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας.

Σήμερα στις 22:00 στην ΕΡΤ θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Ανεπιβεβαίωτες μέχρι τώρα πληροφορίες, αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται νέο σχέδιο για την Ελλάδα, ώστε να υπάρξει λύση ακόμα και τα μεσάνυχτα.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την αποπληρωμή της δόσης που πρέπει να δοθεί σήμερα στο ΔΝΤ από τους Ευρωπαίους και την έξοδο του Ταμείου από μια τυχόν νέα συμφωνία.

Αν συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα έχει να κάνει πλέον μόνο με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι φαίνονται έτοιμοι να προσφέρουν μια ρητή δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, από εκεί και πέρα ξεκινά και πάλι η διαπραγμάτευση εξ αρχής για τα δημοσιονομικά θέματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη κινητικότητα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Α. Τσίπρας έχει αναλάβει πρωτοβουλία για μια νέα πρόταση για μια βιώσιμη ευρωπαϊκή συμφωνία.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είναι σε ανοιχτή επαφή με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

Το Reuters μάλιστα μεταδίδει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τις Βρυξέλλες ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί την τελευταία πρόταση των θεσμών.

Νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία του Ν. Παππά, του Ε. Τσακαλώτου, του Γ. Δραγασάκη, κ.α.