«Η Άνγκελα Μέρκελ παραμένει διαθέσιμη για συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν το επιθυμεί» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας στην ενημέρωση των συντακτών τη Δευτέρα.
Ο Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι η καγκελάριος είχε συγκαλέσει από την Κυριακή για το μεσημέρι της Δευτέρας έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς των γερμανικών κομμάτων και των κοινοβουλευτικών ομάδων για την Ελλάδα.
«Είμαστε πλέον σε καλύτερη θέση για αντιμετωπίσουμε μια ελληνική κρίση»
Σύμφωνα, εξάλλου, με το Reuters, η Μέρκελ διαμήνυσε νωρίτερα σε υψηλόβαθμα στελέχη πως πλέον ��αλείται η Ελλάδα να κάνει το επόμενο βήμα και υπογράμμισε πως «η Ευρώπη είναι πλέον σε καλύτερη θέση και συνεπώς μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα κρίσεις όπως η ελληνική».
Η ίδια, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεδομένης της αβεβαιότητας, οι αποφάσεις μπορούν να λαμβάνονται «μόνο μέρα με τη μέρα».
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Κανένας λόγος συναγερμού για την Ελλάδα
Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος συναγερμού, η Ελλάδα είναι μικρό τμήμα της ευρωζώνης».
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα επίπεδα των spreads καταδεικνύουν πως ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης χρέους σε άλλες χώρες «είναι εξαιρετικά περιορισμένος».