​Μπαράζ τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάρτιν Σουλτς είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Γιούνκερ πριν από την συνέντευξη Τύπου που παρ��χώρησε και του διατύπωσε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος.

Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επαφή και με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, από τον οποίο ζήτησε να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

Ο Μ. Σουλτς ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ότι θα συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα καθώς και τη συνολική κατάσταση ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.