​Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls (έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων). Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας την συνέντευξη του υπουργού στο BBC.

Αντίθετα, όπως τονίζεται, ο κ.Βαρουφάκης επανειλημμένως έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης.
Επίσης και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, μέσω Twitter, επανέλαβε την πάγια θέση του για τους ελέγχους κεφαλαίων. «Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση, είναι μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή τη σκέψη», έγραψε χαρακτηριστικά.
gv.jpg
Εν τω μεταξύ, όπως γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, συνεδριάζει στις 18:00 το απόγευμα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελλη��ικό τραπεζικό σύστημα μετά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πάγωμα του ELA.
Στο Συμβούλιο αναμένεται να συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και ο επικε��αλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.