Στην αποκάλυψη ενός σημαντικού διπλωματικού εγγράφου προέβη ο Guardian, σύμφωνα με το οποίο ο Ντειβιντ Κάμερον τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θεωρώντας πως θα ωφελήσει την οικονομία της!

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε σε Ευρωπαίο ηγέτη (που δεν κατονομάζεται) πως «ίσως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη» καθώς αυτό θα της επέτρεπε «να φτιάξει την οικονομία της». Ωστόσο, φαίνεται πως αναγνωρίζει και ο ίδιος πως ένα Grexit «θα είχε μεγάλο ρίσκο».

Συγκεκριμένα, το έγγραφο τονίζει: «Όσον αφορά την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός (σ.σ.: της Βρετανίας) αναρωτήθηκε εάν ήταν σοφή απόφαση η Άνγκελα Μέρκελ να επιτρέψει να γίνει η συζήτηση για την Ελλάδα σε επίπεδο κορυφής και είπε ότι ίσως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη γιατί αυτό θα της επέτρεπε να φτιάξει την οικονομία της. Αν και αποδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο θα είχε επίσης και μεγάλο ρίσκο».

Όπως αναφέρει ο Guardian, αυτοί οι «στοχασμοί» του Κάμερον ενόχλησαν κάποιους Ευρωπαίους πολιτικούς, οι οποίοι δίνουν μάχη για να αποφευχθεί ένα Grexit.

guard.jpg