Για τις διαφωνίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Κομισιόν επί των ελληνικών προτάσεων για υφεσιακά μέτρα ύψους 8 δις ευρώ, μίλησε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του Star, “Live U” o νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μ.Ψαλιδόπουλος.

Ο κ.Ψαλιδόπουλος παραδέχτηκε ότι «το Ταμείο δεν μπορεί να παραμείνει σε ένα πρόγραμμα αν το δημόσιο χρέος της χώρας, που είναι στο πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο, και υπάρχει η άποψη ότι πρέπει το ΔΝΤ να απεμπλακεί» .

«Επειδή η θέση της κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης είναι η απομείωση του δημόσιου χρέους, από αυτή την άποψη το ΔΝΤ είναι ένας εν δυνάμει σύμμαχος. Γιατί επομένως να θέλουμε να φύγει από την συμφωνία;» διερωτήθηκε ο κ.Ψαλιδόπουλος.

«Η τελική απόφαση ίσως παρθεί και απόψε το βράδυ. Οι διαφωνίες είναι στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης που γίνεται» πρόσθεσε στην συνέχεια και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρχει μια καταρχήν συμ��ωνία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ο ίδιος, αν θα υπάρχει ή όχι στην παρούσα τουλάχιστον φάση και λύση για το χρέος.

«Δεν ξέρω… εγώ τώρα ανέλαβα, αυτά τα ξέρει η διαπραγματευτική ομάδα. Θα δούμε την διατύπωση και από αυτήν θα καταλάβουμε τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι για το δημόσιο χρέος» εξήγησε, τονίζοντας πως ακόμη ο ίδιος δεν έχει μιλήσει με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Κληθείς να απαντήσει για την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, ο κ.Ψαλιδόπουλος εκτίμησε πως σε περίπτωση που η ��λλάδα δεν αποπληρώσει το Ταμείο την ώρα που πρέπει, τότε «τα περιθώρια για τη χώρα, θα είναι πολύ ασφυκτικά».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star