Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που η δημοσιοποίηση των ελληνικών προτάσεων έχει φέρει αναταραχές και ζυμώσεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μαντάς αλλά και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το τι χρειάζεται για να κλείσει η συμφωνία, το πως θα έρθει στη Βουλή αλλά και το πώς θα περάσει από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι είναι λίγος ο χρόνος που μένει για τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, αν και φοβούνται ότι δεν ��ποκλείεται να ζητηθούν νέα μέτρα για ΦΠΑ και ασφαλιστικό. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι έχει εξασφαλιστεί το «πακέτο Γιούνκερ» για τα 35 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά το θέμα του χρέους, η κυβέρνηση δίνει «μάχη» για να υπάρξει πρόβλεψη στη συμφωνία, ωστόσο -όπως παραδέχθηκε στο STAR κυβερνητικό στέλεχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις- το θέμα «έχει μείνει αρκετά πίσω».

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, εκτιμούν ότι θα υπάρχει συμφωνία την Πέμπτη που είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής και ότι θα υπάρχει χρόνος εντός του σ/κ για να συζητήσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες τη συμφωνία.

Όσον αφορά την ψήφισή της, οι εκτιμήσεις τοποθετούν τον χρονικό ορίζοντα ως την Τρίτη, ωστόσο επί του π��ρόντος ένα ερωτηματικό καλύπτει το αν τελικά θα ψηφιστεί…