​"Καπνούς από τα αυτιά" έβγαλαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξαιτίας των... κκ Βαρουφάκη και Τσακαλώτου! Τι και αν το Eurogroup συνεδρίαζε αποκλειστικά για την Αθήνα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων... έστησαν τους ομολόγους τους, περίπου 20 λεπτά!

eurogroupp.jpg

Όπως γράφει η Καθημερινή, ενώ όλοι είχαν πάρει θέσεις στο στρογγυλό τραπέζι του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, οι Έλληνες υπουργοί όχι μόνο ήταν άφαντοι για αρκετή ώρα, αλλά δεν σήκωναν ούτε τα τηλέφωνα! Όσο και αν προσπαθούσε ο επικεφαλής του ΕWG Τόμας Βίζερ τηλεφωνικά να τους βρει, οι κύριοι Τσακαλώτος και Βαρουφάκης δεν έδιναν κανένα σημάδι!

Thomas-Wieser_Soible_Juncker.jpg

Σόιμπλε-Βίζερ-Γιούνκερ

Αφού παίξανε για λίγο το «εδώ ο Βαρουφάκης, εκεί…. ο Βαρουφάκης», οι δύο υπουργοί εμφανίστηκαν 20 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, μπήκαν στην αίθουσα και έκατσαν στη θέση τους, με τους Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ να τους παρακολουθούν άφωνοι.

lagkard.jpg

Λαγκάρντ

Το… στήσιμο δεν πέρασε ασχολίαστο από την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κ.Λαγκάρντ. Με το που κάθισαν στις θέσεις τους οι δύο Έλληνες υπουργοί, η σιδηρά κυρία του Ταμείου, φανερά εκνευρισμένη, τους είπε σε ειρωνικό ύφος: «Λάβαμε την πρώτη εκδοχή της ελληνικής πρότασης στις 12:30, τη δεύτερη στις 8:00 και την τρίτη στις 10:00. Δεν ξέρω μήπως υπάρχει και τέταρτη».

Νωρίτερα, ο κύριος Τσακαλώτος ήρθε αντιμέτωπος με ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη στις Βρυξέλλες, αφού παραλίγο να του απαγορευτεί η είσοδος στο Eurogroup. Κατά την είσοδο των δύο Ελλήνων υπουργών ο φύλακας στην είσοδο αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του κ Τσακαλώτου και αν δεν μεσολαβούσε η εξήγηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ίσως ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων να περίμενε ακόμη στην πόρτα!

Οι πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική αποστολή στο Eurogroup, φαίνονται και από τις φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν, πριν και μετά τις κρίσιμες συναντήσεις, στις Βρυξέλλες.

kourasi.jpg

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς πτυχία στην "γλώσσα του Σώματος" για να καταλάβει πόσο βαρύ έκατσε στους υπουργούς και στον πρωθυπουργό το βαρύ πακέτο μέτρων λιτότητας ύψους 8 δισ. ευρώ, για το οποίο κυβέρνηση και εταίροι εργάζονται, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.

kourasi2.jpg

kourasi8.jpg

kourasi5.jpg


dragasakis.jpg

gianis.jpg