Καθησυχαστικός αναφορικά με τα σενάρια που διακινούνται γύρω από το ελληνικό ζήτημα εμφανίζεται ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτηρίζει το ευρώ ως «το πρότζεκτ του αιώνα» και εκτιμά ότι «κανείς δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να το διακινδυνεύσει για μόλις 0,5% του ελληνικού ΑΕΠ, το οποίο αντιστοιχεί σε 900 εκατ. ευρώ».

«Όπως είπε και η Άνγκελα Μέρκελ, εάν υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος. Ήρθε η ώρα να φανεί ότι η Ευρώπη είναι ανεκτική απέναντι στην άσκηση διαφορετικής πολιτικής» προσθέτει ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τον ΦΠΑ και τις συντάξεις και σημειώνει πως η διαφωνία των πλευρών βρίσκεται ως προς «το σημείο που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016».

Ο ίδιος, εμφανίζεται καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται κανείς να ανησυχεί ακούγοντας για «τρομερά σενάρια» γύρω από το ελληνικό ζήτημα: «Χρειάζεται να τα αφήσουμε στην άκρη. Νομίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν αποδείξει ότι αντιπαθούν αυτά τα σενάρια. Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το κόστος που θα υπάρξει σε περίπτωση μη συμφωνίας, επομένως αυτή είναι μια πολύ καλή αφετηρία».

«Θα συμβούλευα όλους να μην στοιχηματίζουν και να μην ποντάρουν πολλά στο σενάριο του τρόμου» προσθέτει ο κ. Παππάς στη συνέχεια, ενώ για τις εκροές καταθέσεων τονίζει πως είναι ένα φαινόμενο που ανησυχεί την κυβέρνηση και εξηγεί πως «πρέπει να αποδώσουμε αυτή τη συμπεριφορά του κόσμου, που έχει τα χρήματά του στις τράπεζες, στο γεγονός ότι υπάρχει μια αρνητική δημοσιότητα γύρω από αυτό το ζήτημα».