​Με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Αγία Πετρούπολη ξεκίνησε το κρίσιμο σαρανταοκτάωρο των διαβουλεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωνε για περισσότερες από τρεις ώρες, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης προκειμένου να προετοιμαστούν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης, που θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και την Σύνοδο Κορυφής.

Στο Μαξίμου βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Σταθάκης και Γιάνης Βαρου��άκης, αντίστοιχα.

Λίγο μετά τις 17:00 ο κύριος Σταθάκης αποχώρησε από το Μαξίμου και όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα υπάρξει συμφωνία αρκέστηκε να απαντήσει «το επιδιώκουμε».

Μια ώρα μετά αποχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ τελευταίος αποχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πάντως και την Κυριακή στις 11:00 θα υπάρξει συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα συμβ��ί αυτό.