Ευθεία προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση απηύθυνε ο Ντόναλντ Τουσκ με το βλέμμα στραμμένο στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

«Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί αυτό που -πιστεύω- είναι μια καλή προσφορά ή να προχωρήσει στη χρεοκοπία. Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου! Μάλιστα, δεν δίστασε να προειδοποιήσει για «πραγματικές επιπτώσεις» που θα υπάρξουν για τον ελληνικό λαό!

«Οι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν πουθενά και το χθεσινό Eurogroup δεν βοήθησε στο αδιέξοδο. Το chicken game (σ.σ.: το παιχνίδι ποιος θα κάνει πρώτος πίσω) πρέπει να τελειώσει και πρέπει να σταματήσει και αυτό το παιχνίδι των ευθυνών. Δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τουσκ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Σύνοδος της Κορυφής δεν θα είναι το τελευταίο βήμα καθώς η λεπτομερής τεχνική διαπραγμάτευση είναι δουλειά των υπουργιών Οικονομικών.