​Σκληρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση απέστειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στο Eurogroup που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15.00 στο Λουξεμβούργο.

Η κα Λαγκάρντ, εμμένοντας στην σκληρή γραμμή του Ταμείου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περίοδος χάριτος για την Ελλάδα αν δεν καταφέρει στο τέλος του μήνα να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ, συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

«Η 30η Ιουνίου είναι οριστική και καταληκτική ημερομηνία. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ή δυνατότητα καθυστέρησης. Ελπίζω, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί», είπε.

Επεσήμανε ακόμα ότι το πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα είναι αξιόπιστο και υποστηρίζεται από τους επενδυτές και τη διεθνή κοινότητα.

Αναφερόμενη στο συνταξιοδοτικό, που αποτελεί και ένα μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, η κα Λαγκάρντ τόνισε ότι πρέπει να μεταρρυθμιστεί, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει πρόβλεψη για την προστασία των συνταξιούχων.

Πάντως η επικεφαλής του ΔΝΤ, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι το Ταμείο συνεχίζει να μετέχει στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα.