Από τον «αντισυμβατικό» υπουργό Οικονομικών Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς, αλλά αυτό που συνέβη σήμερα μάλλον ξεπερνά την φαντασία και του πιο φανατικού αντικομφορμιστή:

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφωνούσε μία δραματική ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της ρήξης και της χρεοκοπίας, ο υπουργός Οικονομικών τον παρακολουθούσε καθισμένος… κατάχαμα, στην αίθουσα της Γερουσίας, σε μία στάση που θύμιζε το «οκλαδόν»!

varouf 2 katahama ko.jpgΜάλιστα είχε ακουμπήσει στο πάτωμα και έναν φάκελο που είχε μαζί του, όπως και το κινητό του, στο οποίο κατά διαστήματα διάβαζε email και μηνύματα.

varouf 3 katahama ko syriza.jpgΆγνωστος είναι ο λόγος που επέλεξε την συγκεκριμένη «θέση» ο κ. Βαρουφάκης, αν δηλαδή κάθισε στο πάτωμα (μοκέτα στην κυριολεξία) από… άποψη ή αν δεν βρήκε κάπου αλλού να καθίσει την ώρα που προσήλθε.

varouf 4 kataha,a ko syriza.jpgΌσο όμως και να μην επιθυμεί κάποιος να είναι «σοβαροφανής», η συγκεκριμένη εικόνα είναι αλήθεια ότι μοιάζει παράδοξη και σε πλήρη αναντιστοιχία με την σοβαρότητα των στιγμών. Γιατί μπορεί να ήταν «άνετος και ωραίος» για μια ακόμα φορά ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, αλλά ας ελπίσουμε ότι δεν θα αποδειχθεί και «μοιραίος». Γιατί τότε θα βρεθούμε όλοι στο… «πάτωμα».

ΒΙΝΤΕΟ STAR