Ηχηρή παρέμβαση έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στο ζήτημα της επίλυσης της διένεξης μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, κατά τη διαπραγμάτευση για την αποδέσμευση της χρηματοδότησης.
«Οι Έλληνες έχουν κάνει θυσίες και προσπάθειες» αναγνώρισε αρχικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στη σχετική δήλωσή του.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές θα είναι σε θέση να έρθουν σε συμφωνία χωρίς να προκληθεί ταραχή στις διεθνείς αγορές. Ο ελληνικός λαός έχει αντιμετωπίσει για καιρό τώρα δυσκολίες και έχει κάνει βήματα για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση και να επέλθει η οικονομία σε υγιή επίπεδα» δήλωσε ο κ.Έρνεστ και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη φάση όμως, οι δύο πλευρές πρέπει να προσπαθήσουν να βρεθεί κοινή συνισταμένη».
«Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι πρέπει να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη εντός ευρωζώνης. Όλοι οι συμμετέχοντες στον διάλογο καταλαβαίνουν, νομίζω, το τι διακυβεύεται και το πόσο σημαντική είναι μια συμφωνία» πρόσθεσε ο κ.Έρνεστ, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις.
«Έχουμε πει, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και μια τελική συμφωνία δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει και αυτές τις δεσμεύσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες αξιωματο��χους, αλλά και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους και διεθνείς οργανισμούς και ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις.