​Τις προθέσεις του για την πορεία των διαπραγματεύσεων αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συνεργάτες του, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα.

«Αν έχουμε βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός, θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. ��σίπρας στους συνεργάτες του.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντάς τους ότι η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και την άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ώστε να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση.

«Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι», φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ έστειλε το μήνυμά του και στους δανειστές:

«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο “όχι” και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».