​Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφω��α με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις.Μάλιστα οι δύο άντρες αποφάσισαν ο κ.Γιούνκερ να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους επικεφαλής και των τριών Θεσμών.
Οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, γεγονός που αποκάλυψε νωρίτερα ο κ.Γιούνκερ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί γρήγορα λύση για την Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, όπως γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, η κυβέ��νηση είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις για να γεφυρωθεί η απόσταση, που τη χωρίζει από τους δανειστές, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξει και νέα συνάντηση εκπροσώπων του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά η προοπτική για συμφωνία.
Την ίδια ώρα στο Μαξίμου, πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες διαδοχικές συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά και την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξέλλων.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές η πρόταση της ελληνικής πλευράς συμπυκνώνεται σε:

-Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κυρίως φέτος και το 2016, ώστε να διασπαστεί ο μηχανισμός αναπαραγωγής της λιτότητας.

-Καμιά νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, σε μέτρα δηλαδή που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα και θα ξαναφέρουν την οικονομία στο σπιράλ της ύφεσης.

-Αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

-Ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων.

Αναφορικά, εξάλλου, με την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, το Μαξίμου τονίζει ότι «δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από πίεση προς όλους: Κομισιόν, ΕΚΤ και Ελλάδα» και υπογραμμίζει πως «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο πλέον».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως εκτιμούν ότι «βρισκόμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά σε συμφωνία».

ΒΙΝΤΕΟ STAR