​��έα …. καρφιά εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου "πέταξε", ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με αφορμή την απόφαση της προέδρου της Βουλής, να μην κυκλοφορούν ένστολοι αστυνομικοί στο χώρο του Κοινοβουλίου.

Ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, με την οποία κατηγορούσε την Αστυνομία, ότι δεν τους προστατεύει, σχολίασε πως «την ίδια ώρα που η Αστυνομία χτυπιέται από μία πλευρά σε βαθμό, που να πρέπει να μεταμφιέζεται για να υπάρχει, χτυπιέται και από εσάς, από την άλλη πλευρά».

Νωρίτερα, ο κ.Πανούσης είχε πει πως «όποιος και όποια πιστεύει, ότι υπάρχει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, που μπορεί να απαξιώνει τον ρόλο της Αστυνομίας και να μειώνει το κύρος του κάθε αστυνομικού, προσφέρει... κακές υπηρεσίες στο πολίτευμα», φωτογραφίζοντας την κα Κωνσταντοπούλου.

«Εγώ δεν είμαι υπέρ της Αστυνομίας, που είναι από εδώ και της Αστυνομίας, που είναι από εκεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός, τονίζοντας, ότι η Αστυνομία πρέπει να προστατεύει τη Δημοκρατία.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών η κα Κωνσταντοπούλου, ενοχλημένη από μια φράση του υπουργού πως «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλο», κατηγόρησε τον κ.Πανούση, ότι «μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος», σημειώνοντας ότι «ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο».