​Μπορεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε πάρει… φόρα για να σκίσει το Μνημόνιο όταν θ�� ερχόταν στην εξουσία, αλλά έμεινε στην εκκίνηση και αντί για sprint άρχισε τις… κωλοτούμπες!

Δια στόματος του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Ν. Φίλη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε τους επικριτές του και παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε τόσο εύκολα με το Μνημόνιο.

Και αυτό γιατί, μιλώντας στο ThePressProject.gr, ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει λάθη και πως «δεν μπορεί να ξηλωθεί το Μνημόνιο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσεις σε μονομερείς ενέργειες το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής της, έχοντας την… «ψευδαίσθηση ότι η δημοκρατία θα υπερίσχυε έναντι των τελεσιγράφων».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «είμαστε στη στιγμή της συμφωνίας και τώρα όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να συμφωνηθούν. Συμβιβασμός είναι, δεν το κρύβουμε».

Άφησε μάλιστα αιχμές για την διαπραγματευτική ομάδα, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαφύλαξε κάποια κρίσιμα ζητήματα και σχολίασε ότι η διαπραγμάτευση δεν σχεδιάστηκε με αποτελεσματικό τρόπο.

Στο ερώτημα ρήξη ή συμβιβασμός, ο κ. Φίλης απάντησε:

«Ρήξη είναι η διαπραγμάτευση που κάνουμε. Η διαπραγμάτευση που θέτει σε αμφισβήτηση το πλαίσιο που περνά τη θηλιά στο λαιμό της ελληνικής κοινωνίας».

Παραδέχθηκε τέλος ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα να συνεχιστεί η λιτότητα και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δίλημμα είναι σκληρό. Θα πέσουμε στους δανειστές ή θα παλέψουμε με τη λαϊκή εντολή για αλλαγή στη χώρα. Ό,τι φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι το καλύτερο που μπορεί να επιτύχει κι ό,τι θα εγκριθεί από τη μεγάλη πλειοψηφία», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε:

«Αν δεν έχουμε συμφωνία που να διασφαλίζει χρηματοδότηση, δεν πρόκειται να πληρώσουμε από τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου».

Τέλος, ο κ. Φίλης προκατέβαλε ότι και η Ζ. Κωνσταντοπούλου θα ψηφίσει τη συμφωνία, γιατί όπως είπε αυτό ορίζει το Σύνταγμα.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου θα υποταχθεί στη διαπραγμάτευση. Αυτό ορίζει το Σύνταγμα», είπε και εξαπέλυσε πυρά εναντίον της, κατηγορώντας την ότι «στήνει αντιπαραθέσεις».