«Η Γερμανία εξετάζει το να προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα κλιμακωτή συμφωνία σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια» αποκαλύπτει το Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση στις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, το διεθνές μέσο τονίζει ότι θα μπορούσε να ξεκλειδώσει η βοήθεια στην Ελλάδα με μία και μόνο οικονομική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση Τσίπρα.

«Αν και οι Γερμανοί ακόμη επιμένουν σε ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις και λιγότερο γενναιόδωρες συντάξεις, μπορεί να αρκεστούν σε μία σαφή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ως δείγμα για να “ξεκλειδώσει" η βοήθεια, αναφέρουν πηγές του Bloomberg που ζήτησαν να μην κατονομαστούν» αναφέρει το Bloomberg.

«Ενώ θα μπορούσε να δοθεί χρόνος έως και το 2016 στον Αλέξη Τσίπρα για να πραγματοποιήσει τις αλλαγές, όπως οι περικοπές των συνταξιοδοτικών παροχών, θα έπρεπε να ξεκινήσει τουλάχιστον μία μεγάλη αναμόρφωση αν θέλει να πάρει ρευστό» προσθέτουν οι ίδιες πηγές, χωρίς όμως να διευκρινίσουν ποια θα είναι η απαίτηση που θα έπρεπε να εκπληρώσει η Ελλάδα.

«Αν οι Έλληνες αξιωματούχοι κινηθούν γρήγορα, τότε τα χρήματα θα μπορούσαν να εκταμιευθούν στις αρχές Ιουλίου» καταλήγουν οι πηγές του Bloomberg.german.jpg