Την ώρα που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος... διατυμπανίζει, ότι όποια και να είναι η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης-δανειστών θα έχει μνημόνιο, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος… «ξορκίζει» τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

«Δεν έχουμε σκοπό να εφαρμόσουμε το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους» δήλωσε στο "Πρωινό ΑΝΤ1", ο κ.Κατρούγκαλος, αρνούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις, που έκανε νωρίτερα στην ίδια εκπομπή, ο κ.Μητρόπουλος.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού εκτίμησε, ότι θα έχουμε συμφωνία, ξεκαθάρισε, ότι αν ήταν να υπογραφεί μνημόνιο,«θα συνεχίζαμε την 5η αξιολόγηση και θα έπρεπε να κάνουμε 7000 απολύσεις», τονίζοντας, ότι «δεν θα υπάρξει μνημόνιο, γιατί δεν ζητάμε άλλα δανεικά».

Μιλώντας μάλιστα στο συνέδριο του ΙΟΒΕ για την ψηφιακή ανάπτυξη στην Ελλάδα, προέβλεψε ότι η συμφωνία αυτή θα επέλθει σήμερα στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Παραδέχτηκε πάντως, ότι θα υπάρχουν επώδυνα μέτρα, με την διαφορά «ότι θα τα λάβουμε, για να μπορούμε να ζούμε με τα έσοδα της χώρας και χωρίς μνημόνιο. Θα είναι προσωρινά τα μέτρα».

Αναφερόμενος στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις είπε, ότι «ο λόγος που δεν έχουμε φτάσει σε συμφωνία είναι, γιατί δεν υπογράφουμε μειώσεις στις συντάξεις και ΦΠΑ στο 23%».

Ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε, ότι αν υπάρξει συμφωνία θα είναι μόνο «τίμια συμφωνία», συμπληρώνοντας, ότι «η προοπτική της ρήξης είναι πάντα υπαρκτή, αν οι δανειστές δεν υποχωρήσουν στα σημεία, που εμείς είμαστε ανυποχώρητοι». Κληθείς να σχολιάσει τι σημαίνει ρήξη, είπε ότι «ρήξη σημαίνει όχι σε… απαράδεκτα μέτρα».

«Γιατί να κάνουμε εκλογές αν συνεχίζουμε την ίδια πολιτική;» διερωτήθηκε και εξήγησε, ότι η κυβέρνηση θέλει «να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική, που θα περιλαμβάνει πρόταση, που θα περιέχει αναδιάρθρωση του χρέους».

ΒΙΝΤΕΟ ANT1