«Προοπτική και όχι εφιαλτικά σενάρια ούτως ώστε οι άνθρωποι να έχουν μια ευκαιρία γιατί πρόκειται για τους Έλληνες πολίτες, γιατί πρόκειται για την κοινή προοπτική» ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο κ. Φάιμαν, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρθηκε στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, «που γίνονται σε ολοένα και συχνότερα διαστήματα, συζητούνται πιθανές καταστροφές».

«Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να ολισθαίνει από τη μια συζήτηση χρεοκοπίας στην άλλη, από την μια συζήτηση ενός Grexit στην επόμενη για Grexit, ή θα βρούμε μια κοινή λύση» τόνισε ο Φάιμαν.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας επισήμανε ότι υπάρχει μια καλή ευκαιρία για να τερματιστεί αυτή η μόνιμη κατάσταση αδιεξόδου.

«Αυτό απαιτεί τη διεξαγωγή εντατικών συνομιλιών με την Ελλάδα, και θα πρέπει να υπάρξει επεξεργασία ενός σχεδίου για την Ελλάδα, ένα είδος πενταετούς σχεδίου, και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να φανεί ότι η Ευρώπη λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα προβλήματα στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Φάιμαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο καγκελάριος της Αυστρίας σε προχθεσινή συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα είχε προτείνει την αναβολή πληρωμών των δόσεων από την Ελλάδα για πέντε χρόνια.