Βέβαιος ότι, η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πιστωτές θα περάσει από την Βουλή και �� χώρα δεν θα πάει σε εκλογές, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας,στον Real Fm.

«Θεωρώ ότι η απόσταση γεφυρώνεται.Χρειάζεται ίσως ισχυρότερη πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές για να βρούμε τη χρυσή τομή», πρόσθεσε ο υπουργός, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει ορισμένες κατηγορίες μέτρων ,οι οποίες εξ ορισμού δημιουργούν πολιτικά προβλήματα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει να εξασφαλίσει χαμηλά πλεονάσματα, καθώς και τη διατήρηση των εργασιακών.

«Η κυβέρνηση επέλεξε μια στρατηγική, η οποία μετατόπισε τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης σε κάποιο επίπεδο, που είναι πιο συμβατό με το αποτέλεσμα των εκλογών», τόνισε ο κ. Σταθάκης

Τέλος, ο κ.Σταθάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως, η επίτευξη της συμφωνίας θα απελευθερώσει συγκεκριμένες αναπτυξιακές δυνατότητες, μολονότι το κείμενο της συμφωνίας δεν έχει από μόνο του αναπτυξιακό χαρακτήρα.

"Αγκ��θια οι συντάξεις και ο ΦΠΑ"

Νωρίτερα, μιλώντας στο Bloomberg, ο υπουργός υποστήριξε ότι, τα βασικά εμπόδια στις διαβουλεύσεις αυτή τη στιγμή αποτελούν οι περικοπές στις συντάξεις και οι μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ.

Σε ερώτηση για τους εσωκομματικούς τριγμούς, ο κ Σταθάκης εκτίμησε ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν την κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στο ελληνικό ��ραπεζικό σύστημα δήλωσε ότι στην ουσία δεν αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα.

Σχετικά με την καταβολή των δόσεων, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη να αποπληρώσει τα δάνεια για όσο περισσότερο μπορεί, ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα πληρώνει τις δόσεις της για πάνω από έναν χρόνο, χωρίς να έχει λάβει τις αντίστοιχες πληρωμές από τους πιστωτές, επισημαίνοντας πως θα υπάρξουν τεράστιες πιέσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.