Να κάνει μια εθνική διαπραγμάτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση τη Βουλή, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προχώρησε ερήμην της αντιπολίτευσης στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και για την μεγάλη καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση. «Η χώρα έχασε ένα διάστημα, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει τίποτα» υποστήριξε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «Από τον Φεβρουάριο σας είχαμε καλέσει να αφήσετε τις επικοινωνιακές δημαγωγίες». Προειδοποίησε ακόμα ότι ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει στις 14/6, «μ��τά δεν θα έχουμε περιθώριο συνεννόησης με τα κοινοβούλια των άλλων χωρών».

Κριτική για καθυστέρηση άσκησε στην κυβέρνηση και για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, όπως για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Την κυβέρνηση Τσίπρα κατηγόρησε και ότι αρέσκεται σε αυτοσχεδιασμούς με ενδεχόμενα καταστροφικά αποτελέσματα ενώ μεγάλη έμφαση έδωσε στις διαφορετικές φωνές για την συμφωνία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το κόμμα σας, κ.Πρωθυπουργέ, δεν έχει σχέδιο και όραμα για παραμονή στην Ευρώπη» ανέφερε, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει και τις σχέσεις του με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Παραινέσεις απηύθυνε όμως ο επικεφαλής του Ποταμιού και στους εταίρους: «Δεν πρέπει να χάνουν την μεγάλη εικόν��. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ απέναντι τους, Είναι οι Έλληνες».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να αφήσει πίσω της «τα παιχνίδια ρήξης» .

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ