«Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος λιγοστεύει. Εγώ εργάζομαι για να λήξουν όλα αίσια» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκ��λ μιλώντας στη Rai για την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις.

«Η Ελλάδα θέλει να μείνει μέλος του ευρώ. Το επιθυμεί και η Γερμανία, το επιθυμούν όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την μεριά μας σεβόμαστε την αρχή της αλληλεγγύης, αλλά πρέπει να καταβληθεί μια προσπάθεια και από μέρους της Αθήνας. Η Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν στο τέλος του δεύτερου προγράμματος βοήθειας και εμείς θέλουμε το πρόγραμμα αυτό να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο. Πάνω στο σημείο αυτό είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις» διευκρίνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Η Μέρκελ απέρριψε το ενδεχόμενο να ήταν λάθος η συνταγή στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας πως η χώρα μας «έλαβε γενναιόδωρες βοήθειες» και σημείωσε ότι οι εκλογές έφεραν ��ίσω τη χώρα: «Η κατάσταση βελτιωνόταν λίγο. Στην συνέχεια, με τις βουλευτικές εκλογές, υπήρξε οπισθοδρόμηση. Τώρα πρέπει να την επαναφέρουμε προς την ανάπτυξη. Η Ιρλανδία είχε πιο σκληρούς όρους στο πρόγραμμά της και τώρα είναι η χώρα με την καλύτερη οικονομική ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. Αναπτύσσονται η Ισπανία και η Πορτογαλία και πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και η Ελλάδα. Αν δούμε, όμως, τα δομικά της προβλήματα, καταλαβαίνουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες».