«Η δήθεν πετυχημένη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα κατέρρευσε χθες βράδυ» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε παρέμβαση του για τη διαπραγμάτευση, όπου τάχθηκε κατά της διενέργειας εκλογών και πρότεινε για ακόμη μία φορά κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.

«Τα προτεινόμενα μέτρα, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, είναι πάρα πολύ σκληρότερα από τα μέτρα Χαρδούβελη. Το συνολικό “κόστος Τσίπρα» είναι πια τεράστιο, όχι μόνο σε ΦΠΑ, ρεύμα, ιδιωτικό τομ��α κλπ, αλλά κυρίως σε αξιοπιστία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η κοροϊδία και τα ψέματα τελείωσαν. Πρέπει να τελειώσουν και οι ανοησίες για εκλογές. Γιατί αν γίνονταν εκλογές σήμερα, θα γίονταν υπό συνθήκες άγριες και ασύμφορες για τους Έλληνες. Αφήστε που θα μας έφερναν σε χειρότερο ακόμη σημείο από εκείνο που βρισκόμαστε σήμερα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος πρόσθεσε: «Και, άλλωστε, τι θα ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει εντολή από το λαό για να μας πάει στη δραχμή; Εκτός πια και αν αυτός ήταν από την αρχή ο πραγματικός τους στόχος».

«Η μόνη διέξοδος που έχει απομείνει για τον κ. Τσίπρα είναι να προσέλθει στη μεγάλη εθνική συνεννόηση που έχουμε προτείνει. Είναι ο μόνος δρόμος για τη χώρα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.