​Καθυστέρηση πληρωμών της χώρας προς τους δανειστές, πρότε��νε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Μηλιός, μιλώντας σε εκδήλωση του "Κόκκινου Δικτύου" στη Θεσσαλονίκη, με θέμα "η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές".

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενιαία συμφωνία, όπως θέλουμε, που να βασίζεται, μάλιστα, έστω και σε μια κουτσουρεμένη αναδιάρθρωση του χρέους. Πάρα πολύ φοβάμαι ότι, τα πράγματα θα πάνε πάλι με δόσεις, ώστε να καλυφθεί αυτό το πρόβλημα, που υπάρχει στις 22 Ιουνίου. Δεν υπάρχει νωρίτερα. Στις 22 Ιουνίου υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι πρέπει να πληρωθούν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ο κ. Μηλιός και πρόσθεσε: «Επομένως λέω να εστιάσουμε σε αυτό το ζήτημα: Γιατί δεν γίνεται μία καθυστέρηση πληρωμών τώρα; Αφού το ξέρουμε, το βλέπουμε, αυτός είναι ο μηχανισμός του εκβιασμού. Κι αυτός ήταν πάντα... Και δεν αρκούν οι προφορικές διαβεβαιώσεις, αν υπήρξαν τέτοιες, ότι υπογράψτε ότι θέλουμε και μετά θα σας δώσουμε κάποια χρήματα. Δεν υπάρχει άλλο όπλο».

Ο κ.Μηλιός είπε ότι, έπρεπε να είχε ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων από τις Τράπεζες, λέγοντας ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ, αυτό το ποσό είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων, δηλαδή να παίρνουν 300 ευρώ την ημέρα από τις Τράπεζες.

Για την κυβέρνηση τόνισε ότι, βρίσκεται σε "ολισθηρό δρόμο", επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ "πάτησε σε δύο βάρκες", επισημαίνοντας πως το ζητούμενο δεν είναι απλώς η σημερινή κυβέ��νηση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Όπως είπε, το υπουργείο Οικονομικών δεν στελεχώθηκε από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεκλογικές επεξεργασίες του "μπήκαν στο περιθώριο" και "πέρασαν μπροστά άλλες".

Άσκησε κριτική στ��ν υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το ποσοστό 70% αποδοχής του προηγούμενου προγράμματος, τονίζοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει προεκλογικά για το 70%, ίσως να ήταν τρίτο κόμμα στις εκλογές του Ιανουαρίου.