Για προσχέδιο συμφωνίας που απέστειλαν οι δανειστές στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση της πενταμερούς κάνει λόγο ο Dow Jones Newswires , σημειώνοντας ότι «η υπομονή των πιστωτών εξαντλείται μετά από μήνες αδιέξοδων συνομιλιών».

Όπως αναφέρει το διεθνές μέσο οι πιστωτές της Ελλάδας έστειλαν ένα κείμενο στην κυβέρνηση για συμφωνία διάσωσης, το οποίο είναι προσχέδιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αξιωματούχο που συμμετέχει στις συνομιλίες, το προσχέδιο αυτό θα είναι «η τελική προσφορά προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».

«Η απόρριψη του προσχεδίου θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία, κεφαλαιακούς ελέγχους και μια πιθανή έξοδο από το ευρώ. Η αποδοχή του, από την άλλη, θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάσπαση τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νίκησε στις εκλογές του Ιανουαρίου με την υπόσχεση να σταματήσει και να αναστρέψει τη λιτότητα που έχουν επιβάλει οι πιστωτές στην Ελλάδα ως αντάλλαγμα για την έκτακτη βοήθεια που λαμβάνει από το 2010» αναφέρει ο Dow Jones.

«Το προσχέδιο έχει στόχο να ορίσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να συμφωνήσει η Αθήνα προκειμένου να έχει πρόσβαση στην επόμενη δόση βοήθειας ύψους έως 7,2 δισ. ευρώ, τα οποία η Ελλάδα χρειάζεται για να αποφύγει την πτώχευση μέχρι το αργότερο τον Ιούλιο» σημειώνει στη συνέχεια το διεθνές μέσο, εξηγώντας ότι η Ελλάδα «βρίσκεται υπό πίεση να συμφωνήσει με τις απαιτήσεις των πιστωτών της καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι επικίνδυνα χαμηλά».