​«Πυροσβεστική» παρέμβαση έκανε πριν από λίγο η Κομισιόν,σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει μετά τις χθεσινές δηλώσεις-Λαγκάρντ περί Grexit,διαβεβαιώνοντας ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι το μοναδικό σενάριο εργασίας.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι συζητήσεις στο Βrussels Group συνεχίζονται, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη πρόοδος.

Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επικαλούμενος πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ, οι τρεις θεσμοί (Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ) εργάζονται από κοινού με τους Έλληνες για μια συμφωνία.

komision.jpg

«Η Κομισιόν δεν πρόκειται να προβεί σε εικασίες, αυτό που επιβεβαιώνουμε είναι ότι, έχουμε ένα μόνο σενάριο, την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» τόνισε.

Για τη συνέχιση της συνεργασίας με το ΔΝΤ, επικαλέστηκε πάλι δήλωση του κ.Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία, μπορεί οι θεσμοί να έχουν ενίοτε διαφορετικές απόψεις, ωστόσο εργάζονται για τον ίδιο στόχο και το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα.

Και η εκπρόσωπος Αμίκα Μπράϊχαρντ ερωτηθείσα για την πορεία των συζητήσεων στο Βrussels Group είπε ότι συνεχίζονται, επισημαίνοντας πάντως ότιχρειάζεται μεγαλύτ��ρη πρόοδος.