​Ακυρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Brussels Group.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη απόψε το βράδυ.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χθες συνεδρίαση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί η εξέλιξη που υπάρχει στα θέματα που υπάρχει κόλλημα.

Επίσης, και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μ.Σχοινάς δήλωσε νωρίτερα την ανάγκη να επισπευστούν οι συνομιλίες, προειδοποιώντας πάντως πως αν δεν υπάρξει πρόοδος δεν πρόκειται να συνεδριάσει η ομάδα εργασίας του Eurogroup την Πέμπτη.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Γιάνη Βαρουφάκη, στον απόηχο των μέτρων, που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.

Το πρωί, ο κ.Τσίπρας είχε σύσκεψη με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη και τον γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανία, για το ασφαλιστικό.

«Στον διεθνή διάλογο συζητούνται όλα, και το σενάριο της δραχμής, εμείς εδώ τα θεωρούμε τρομολαγνεία» δήλωσε την Τρίτη στο Μega ο Δημήτρης Στρατούλης, προσθέτοντας ότι «στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εμείς, δεν έχουμε ταμπού, τα συζητάμε όλα και προχωράμε».

Ο κ.Στρατούλης διευκρίνισε ότι για την κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτο να μη θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών στο ασφαλιστικό, όχι η εξεύρεση νέων πόρων» παρατήρησε για τους πιστωτές.