Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Βγάλαμε συνέδρους, άρα η τυπική προϋπόθεση για να είναι ένας υποψήφιος πρόεδρος έχει πια υπάρξει. Από την αίσθηση που έχω, γιατί πρέπει πάντα να ξέρεις για τι μιλάς, εγώ θέλω να το κάνω αυτό. Απ’ ότι φαίνεται θα είμαι (σ.σ.: εννοεί υποψήφιος). Από την έννοια της ανάδειξης συνέδρων» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι η κεντροαριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη είναι πολυδιασπασμένη και πρόσθεσε με αιχμές για πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ: «Ο Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στηρίζουν ΝΔ, ενώ σε εμάς ο Παπανδρέου έχει κάνει άλλο κόμμα και ο Σημίτης δεν είναι και πολύ φιλικός. Είναι μία κακή κατάσταση».

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στον κ. Παπανδρέου κάνοντας έναν παραλληλισμό με την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: «Ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε με “κόκκινο” και προκάλεσε και ατύχημα. Χάσαμε την τρίτη θέση. Τώρα περιμένουμε στην εξεταστική επιτροπή να μιλήσει η Χρυσή Αυγή για να μιλήσουμε μετά εμείς έβδομοι. Φανταστείτε διερευνητικές εντολές, με την Χρυσή Αυγή να παραλαμβάνει διερευνητική εντολή».

Μιλώντας, τέλος, για το κάλεσμα ενότητας, είπε: «Εμείς πήραμε μία απόφαση να πάμε με τον κόσμο που μας στήριξε, να απευθυνθούμε στον κόσμο που στήριξε τον κ. Παπανδρέου, αλλά όχι στα 3-4 στελέχη που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στη διάσπαση. Αυτή είναι η απόφαση που πήραμε ομόφωνα πριν από περίπου 2,5 μήνες».