​«Σήμερα είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία, δεν είναι κάθε μέρα το ίδιο, υπάρχουν διάφορα προσκόμματα, διάφορες δυσκολίες», είπε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης.

«Διαπραγμάτευση είναι, δεν είναι γραμμική ροή, στην οποία όλα κυλούν ομαλά, αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία και μάλλον θα είναι στην κατεύθυνση μίας λύσης - πακέτο», συνέχισε ο κ. Ξυδάκης και σε ερώτηση αν θα περιλαμβάνει και το χρέος απάντησε:

«Θα θέτει τα θεμέλια για τη ρύθμισή του και θα έχει μέσα του - αυτή είναι η επιθυμία της ��λλάδας και αυτή, νομίζω, είναι η επιθυμία της σώφρονος Ευρώπης - να έχει το “σπέρμα”, τον πυρήνα της ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επεσήμανε:

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποσταθεροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη στιγμή, αν το δούμε ιστορικά, μακροσκοπικά στο πολιτικό πεδίο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συνεκτική, πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι Έλληνες αναλυτές, το ξέρουν και αρκετοί ξένοι και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και από την εδώ πλευρά του Ατλαντικού».

Σχολιάζοντας μάλιστα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, παραδέχθηκε ότ�� η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι πολύ ισχυρή, αλλά ταυτόχρονα κινείται προς μια υγιή κατεύθυνση, με όσους την ασκούν να κοιτάνε το καλό της χώρας και όχι το προσωπικό τους όφελος.

«Εφόσον οι αποφάσεις λαμβάνονται στο κοινοβούλιο, κανείς δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, εφόσον έχεις μια συμφωνία, η οποία είναι προωθητικός συμβιβασμός. Αυτή είναι η μέριμνα. Εφόσον δούμε τη συμφωνία, μπορούμε να δούμε και τι πράττεις πολιτικά. Η εκτίμησή μου είναι ότι αν είναι μια συμφωνία, η οποία περιέχει κάποια προωθητικά χαρακτηριστικά, κυρίως την αναπτυξιακή διάσταση και τον σεβασμό των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει πολιτική σελίδα, δηλαδή να μπει στη δεύτερη φάση της ��εταπολιτευτικής ιστορίας, να κλείσει ένας κύκλος και ανοίξει ένας άλλος. Εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι είναι μια δύναμη ανόρθωσης και εξυγίανσης, μιας πραγματικής μεταρρύθμισης», είπε.