Διαφοροποιήσεις από τα όσα πρεσβεύουν οι προσκείμενοι στην ηγεσία για την συμφωνία με τους εταίρους καταγράφηκαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο από τους «συνήθεις ύποπτους» (όπως ο κ. Μηλιός πλέον), αλλά και από μετριοπαθή στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Α. Μητρόπουλος.

Τον διαφορετικό από την ηγεσία τόνο έδωσε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Πετράκος. «Ο Τσίπρας δίνει μάχη με τα συμφέροντα και πρέπει να ετοιμαστούμε για πόλεμο. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υπογράψει μόνο συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της. Η 20η Φλεβάρη ήταν μεγάλο λάθος. Να ετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο, δεν πληρώνουμε, δεν μπαίνουμε στη λογική των ισοδυνάμων. Δεν είναι καταστροφή η ρήξη και η έξοδος από το ευρώ» ανέφερε μεταξύ άλλων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

«Προφορικές συμφωνίες δεν γίνονται ούτε στα καφενεία» τόνισε αιχμηρά ο κ. Μηλιός για την μη διασφάλιση των όσων συζητά η κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για την διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε, ενώ ζήτησε να μην υπογραφεί ασύμβατη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ��υμφωνία.

«Η μάχη χάθηκε στις 20/2» υποστήριξε από την πλευρά του ο Α. Μητρόπουλος, ο οποίος τάχθηκε και πάλι υπέρ του δημοψηφίσματος.