Με σαρωτικό ποσοστό και τεράστια διαφορά φέρεται να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ σε δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή της Κυριακής. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48,5% έναντι 21% ΤΗΣ ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής!

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες φέρονται να δίνουν εντολή για συμφωνία με τους δανειστές αλλά με τήρηση των κόκκινων γραμμών για τις απολύσεις, τις συντάξεις και τον ΕΝΦΙΑ.

Οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση στηρίζουν την διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης σε ποσοστό 54% παρά τις μεγάλες δυσκολίες ενώ το 56% προκρίνει την έγκριση της ενδεχόμενης συμφωνίας από τη Βουλή και το 34% με δημοψήφισμα.

Αξιοσημείωτη σταθερότητα δείχνει το "πολιτικό κεφάλαιοΤσίπρας", με την δημοτικότητά του στο 77% και την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στο 63%.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι οτι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν, σε ποσοστό 81%, οτι κινείται σε σωστή κατεύθυνση, στοιχείο που δείχνει μια αντίφαση σε σχέση με τις τελευταίες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Ενισχυμένη είναι η εμπιστοσύνη στον Γιάννη Βαρουφάκη ενώ πολύ περισσότερες από τις θετικές είναι οι αρνητικές γνώμες για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι πολίτες είναι διχασμένοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση ψη��ίζουν όμως ευρώ σε ποσοστό 71% έναντι 19% της δραχμής.

Απόδειξη ότι η ΝΔ περνά βαθιά κρίση είναι και το ότι ο Σαμαράς προηγείται της Ντόρας στην μάχη για την ηγεσία, αλλά και οι δύο μαζί δεν πείθουν ούτε έναν στους δύο.