Κόντρα σε υψηλούς τόνους ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης με αφορμή όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για «φοροκαταιγίδα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγκούνης δήλωσε:

«Οι άνθρωποι που επαγγέλονταν την ελπίδα και τη σωτηρία της χώρας καταλήγουν, όπως φαίνεται, να πλήξουν καίρια την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. 15%, 18%, 23% στο ΦΠΑ;

Π��λύ απλά η ελληνική οικονομία δεν αντέχει μια τέτοια φοροκαταιγίδα, όταν εμείς είχαμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα στα πλεονάσματα.

Ας μας πούνε: Έχουν και άλλες τέτοιες φαεινές ιδέες;».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακκελαρίδης απάντησε στον Εκπρόσωπο της ΝΔ:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση σκορπάει ποσοστά ΦΠΑ στον αέρα που δεν βγάζουν νόημα προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ωστόσο, η μόνη εντύπωση που προκαλεί είναι αυτή της αμηχανίας μπροστά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να θέσει στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα πολύ χαμηλότερους από αυτούς με τους οποίους δέσμευσε την Ελλάδα ο κ. Σαμαράς, πέρασε ένα νόμο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που ούτε στα όνειρά της δεν μπορούσε να φανταστεί η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ διαπραγματεύεται ποσοστά ΦΠΑ που μειώνουν την επιβάρυνση στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Ας μη μιλάνε για φοροκαταιγίδες. Τους θυμόμαστε όλοι».