«Όσοι εντός του ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονταν βέβαιοι για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, πλέον βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού» τονίζει ο γνωστός δημοσιογράφος Πολ Μέισον σε άρθρο του στο προσωπικό του μπλογκ.

Ο δημοσιογράφος του Channel 4 επισημαίνει ότι το ΔΝΤ γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ελλάδα να καταφέρει να αποπληρώσει 11 δισ. ευρώ, που είναι οι υποχρεώσεις της χώρας από τις αρχές Ιουνίου έως το τέλος του Αυγούστου, χωρίς συμφωνία.

mason.jpg
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα σενάριο που διακινείται στην ευρωζώνη, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως «το αναμενόμενο»! Αυτό είναι: «διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών μπροστά στο ενδεχόμενο εντός “ανέντιμου” συμβιβασμού και στήριξη του Τσίπρα από το κεντρώο Ποτάμι, με σιωπηρή στήριξη και από το φιλελεύθερο τμήμα της ΝΔ»!

Μάλιστα, ο Μέισον υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει συμφωνία για την βιωσιμότητα του χρέους, αλλά με τους κανόνες που θα θέσουν οι δανειστές, ενώ υποστηρίζει ότι έπεται η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κεντροαριστερό, σοσιαλιστικό κόμμα.