Σε μία δραματική εξέλιξη η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σκέφτεται να απευθύνει διάγγελμα, πιθανότατα μέσω ομιλίας της στη Βουλή, με στόχο να πείσει την κοινή γνώμη της χώρας της αλλά και την Κοινοβουλευτική της Ομάδα ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ, εφόσον βεβαίως επιτευχθεί συμφωνία με την Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η Μέρκελ αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την δραματική χειρονομία εξ αιτίας του γεγονότος ότι τα μηνύματα από την κοινοβουλευτική της ομάδα δεν είναι καλά.

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Bloomberg το 1/3 των βουλευτών της σκέφτονται να καταψηφίσουν την συμφωνία με την Ελλάδα, εφ όσον και αν υπάρξει. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν σύμφωνα με την εφημερίδα Χάντελσμπλαντ να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες όπου είδαν τον Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ σε μια προσπάθειά τους να τον πείσουν να φύγει η χώρα μας από το ευρώ!

Ο κ. Γιουνκέρ στην μεταξύ τους συνομιλία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είπε ότι δεν θα αφήσει τη χώρα μας να φύγει από το ευρώ, παρομοίασε όμως τους κκ Τσίπρα και Βαρουφάκη σαν μαθητευόμενους γιατρούς που επιχειρούν να κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.Το κακό νέο από όλα α��τά είναι ότι αφού η κ. Μέρκελ αποφάσισε να πάει τόσο μακριά θα πιέσει αύριο στη Ρίγα ασφυκτικά τον Αλέξη Τσίπρα για μία συμφωνία.

Το πακέτο της συμφωνίας πάντως δεν θα είναι εκείνο της 5ης αξιολόγησης αλλά ένα διαφορετικό πακέτο, πιο κοντά σε αυτό που θέλει η κυβέρνηση της Αθήνας και κάτι τέτοιο θέλει επικύρωση της γερμανικής Βουλής.

Εκεί λοιπόν μπορεί να γίνουν δύσκολα τα πράγματα για την καγκελλάριο, όχι για την πλειοψηφία της διότι τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν έχουν πάνω από το 80% των ψήφων, αλλά για το ίδιο της το κόμμα όπου ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί κατά τέτοιο.