Να σταματήσουν τις «ταρζανιές» κάλεσε η Εύη Χριστ��φιλοπούλου τον Γιάνη Βαρουφάκη και την κυβέρνηση, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει κάτι που έχει και δεν το είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν έχει απέναντι της μια αντιπολίτευση που να λέει σε “όχι” σε όλα και να μηδενίζει τα πάντα» είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» σε συμφωνία υπό δύο προϋποθέσεις: «Σας λέω ό��ι οποιαδήποτε συμφωνία που κρατά την Ελλάδα στην ευρωζώνη και την ΕΕ και δίνει ψήγματα –έστω- για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή μηχανή, πρέπει να ψηφιστεί. Αλλά δεν αφαιρεί την κριτική που σας κάνω ότι επί 4 μήνες σερνόμαστε στις διαπραγματεύσεις και ότι δεν είχατε ούτε μια τεχνοκρατική υποστήριξη σε όσα λέγατε».

Στη συνέχεια, η κα Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για διαρκή «μπρος-πίσω» από τον υπουργό Οικονομικών: «Πήγαινε ο κ. Βαρουφάκης και έλεγε “δεν θέλω τα 7 δισ.", μετά έλεγε “τα θέλω”, μετά έδωσε το 1,9 δισ. και τώρα ψάχνετε πως θα το πάρετε πίσω. Τη μία έλεγε ότι δεν θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ και την επόμενη συνάντησε τη Λαγκάρντ και είπε ότι θα πληρώνουμε το διηνεκές. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό, πρέπει να σταματήσουν οι άσφαιρες “ταρζανιές”»