Με το στόμα ανοιχτό έμειναν Γάλλοι αξιωματούχοι σε Επιτροπή της Βουλής, όταν είδαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να ...μαλώνουν μπροστά τους!

Αφορμή για το θερμό επεισόδιο στάθηκε η τοποθέτηση της εισηγήτριας Βασιλικής Κατριβάνου, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπου φιλοξενούνταν μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Γαλλίας, στο οποίο μετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες του γαλλικού κράτους. Η κα Κατριβάνου, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για «πολιτική λιτότητας και φόβου» και για «ακροδεξιά ιδεολογία», τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε «καμένη γη» και η νέα κυβέρνηση «θα αποκαταστήσει την Δημοκρατία».

Η δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση των αντιπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας κκ Κ.Τζαβάρα και Σ.Κεδίκογλου, οι οποίοι μάλιστα αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

«Είναι πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την ελληνική δημοκρατία σε ξένους επίσημους επισκέπτες» κατήγγειλαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο αργότερα οι κκ Σ. Κεδίκογλου και ο Κ. Τζαβάρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την ελληνική δημοκρατία σε ξένο��ς επίσημους επισκέπτες. Καλό θα είναι να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δημοκρατία υπήρχε στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι, το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελευθέρα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες. Αποχωρήσαμε, γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα τσίρκο που εκθέτει την χώρα».