​Στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ν. Βούτσης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Ο κ. Βούτσης παραδέχθηκε ότι η κυ��έρνηση περίμενε να έρθει νωρίτερα η συμφωνία με τους δανειστές, όμως εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτή θα επιτευχθεί.

«Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι θα δοθεί μια νέα, βιώσιμη και ειλικρινής συμφωνία που δεν θα είναι μνημόνιο για τη χώρα. Βεβαίως, αυτό θα γίνει μετά από μεγάλη ταλαιπωρία αυτού του τετραμήνου και ελπίζουμε να γίνει. Χρονικά μπορώ να πω ότι ενώ το περιμέναμε να γίνει πιο σύντομα και να υπάρξει διεθνής πίεση μεγαλύτερη ή καλύτερη αξιοποίηση των εσωτερικών αντιφάσεων, οι οποίες είναι υπαρκτές ανάμεσα σε ΔΝΤ - Ευρωπαίους και ανάμεσα στους Ευρωπαίους, σε αυτό το ζήτημα, βεβαίως, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πανευτυχείς για το πώς πήγε η κατάσταση. Η συμφωνία που θα γίνει δεν θα είναι μνημόνιο, δεν θα οδηγήσει σε ασφυξία, αλλά σε ανάπτυξη τη χώρα», είπε ο υπουργός.

Όσον αφορά στο αν ο ίδιος συμμερίζεται την άποψη εκείνων που λένε ότι μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από το να μην επιτευχθεί συμφωνία, ο κ. Βούτσης απάντησε:

«Ανάλογα με το τι εννοούμε μέτρια συμφωνία, δηλαδή αυτά που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας -και σας διαβεβαιώνω, είναι σχεδόν όλα- προσδιορίζουν και οριοθετούν μια τέτοια μέτρια συμφωνία που πιστεύω ότι και οικονομικά βιώσιμη είναι για το μέλλον της χώρας και πολιτικά υπερασπίσιμη».

«Αλλά μία αντίληψη που θα έλεγε ότι μία οποιαδήποτε συμφωνία σαν αυτή που επαπειλείται από διάφορους κύκλους δανειστών, που δεν θα ήταν καθόλου μέτρια συμφωνία, θα ήταν εντελώς κακή και θα αποτελούσε υπαναχώρηση και από το mail Χαρδούβελ��, προφανώς δεν μας αφορά, δεν μπορούμε να συζητάμε με αυτά τα δεδομένα», συνέχισε ο κ. Βούτσης.

Για τα διαθέσιμα τέλος της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών είπε:

«Για τα διαθέσιμα θα σας πω ότι για μισθούς και συντάξεις έχουμε στο διηνεκές, όπως, επίσης, και για επιδόματα ή για κάποιο ποσό για προμηθευτές του Δημοσίου, αυτό μπορεί να γίνεται κάθε μήνα και από εδώ και πέρα. Βεβαίως δεν αρκεί. Η ασφυξία είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι μια προϊούσα διαδικασία, στον βαθμό που έχουμε τις μεγάλες υποχρεώσεις προς τους δανειστές».