​Την βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών μέσα στον Μάιο εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν τελειώσει η ενδιάμεση συμφωνία, η χώρα θα λάβει κάποια χρήματα από τους δανειστές και κατόπιν θα τεθούν και άλλα καίρια ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό.

Όπως είπε, οι συζητήσεις που διεξάγονται τώρα είναι για συγκεκριμένα θέματα, όπως είναι τα όρια συνταξιοδότησης.

Αποκάλυψε δε, ότι οι δανειστές εγείρουν θέμα για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2012 και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να υποχωρήσει στην αύξηση των ορίων αρκεί να θεσπιστούν για όσους θεμελιώσουν δικαίωμα από 1/1/2026.

Τόνισε ακόμα ότι οι θεσμοί έστειλαν email στο υπουργείο για να μάθουν πόσοι ακριβώς είναι οι ασφαλισμένοι που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, με τον ίδιο να εκτιμά ότι είναι περίπου 300.000.

Αναφερόμενος τέλος στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και στο λόγο που δεν έχει ψηφιστεί ακόμα η τροπολογία, ο κ. Ρωμανιάς είπε:

«Είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Εμείς την έχουμε προωθήσει την τροπολογία, την έχουμε στείλει. Δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο νομοσχέδιο ακόμα για να μην οξύνουμε την κατάσταση».